Zbulohet elementi i 117 i SI!

5 05 2014

1

 

Elementi më I rëndë  gjendet një hap larg për tu futur në sistemin periodik të elementëve kimikë. Kjo falë ekipit ndërkombëtar të shkencëtarëve në Qendrën e Helmholcit GSI për Heavy Ion Research në Darmstadt, Gjermani. Ato e nisën hulumtimin e tyre që nga viti 2010 me shkencëtare të SHBA dhe Rusisë , për të gjetur të ashtuquajturin  element 117. Edhe pse ai u dallua që në vitin 2010 , për të bërë konfirmimin nëse ai është me të vërtetë një element , ishte mjaft e vështirë. International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC), tashmë do ti  vendosë emrin , që të jetë pjesë e sistemit periodik. Emri I tij I përkohshëm është  ununseptium, që përkthehet si një, një(un) ; një(un), shtatë(sept), ose 117.

Burimi: http://www.dailymail.co.uk/

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: